Završena Izložba digitalne fotografije u Prijedoru

Završena Izložba digitalne fotografije u Prijedoru


U utorak, 4. jula 2023. godine završena je Izložba digitalne fotografije u sali Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru. Izložba je nastala u okviru radionice Škola digitalne fotografije za učenike osnovnih škola s područja Prijedora i Kozarca koja je održana 17. decembra 2022. godine u saradnji Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru i Centra za napredne studije u Sarajevu.


Posjetitelji su imali priliku pogledati najbolje fotografije učenika, nastalih nakon završene radionice na temu digitalne fotografije, na kojoj su se polaznici detaljnije upoznali sa fotografijom, njenim historijatom, vrstama digitalnih fotografija i načinom rada te osnovnim dijelovima profesionalnih fotoaparata.

Na izložbi su se mogle pogledati različite vrste digitalnih fotografija, od portreta, dokumentarnih, informativnih, revijalnih i umjetničkih fotografija.

Projekti i radionice ovakvog tipa pružaju priliku za promociju rada učenika, kao i jedan od načina za razvoj njihovih kreativnih talenata. Pored toga, ovakve radionice i izložbe su šansa za međusobno povezivanje, razmjenu ideja i inspirisanje učenika.

Izložba je svečano otvorena 25. jula 2023. godine. Ulaz na izložbu je bio otvoren za sve posjetitelje.